Genta Ismajli's biography

Gentiana Ismajli (e njohur për publikun; Genta)

E Lindur më 24.04.1984 në Gilanë. Eshtë një këngëtare shqiptare nga Gjilani, Kosovë. U bë e njohur pas prezantimit të saj në programin e vitit të ri në Radio Televizionin e Kosovës me këngën "Kthehu". Pas një kohe të shkurtë ajo nxori edhe këngën "Dridhem" ku edhe ia realizoj spotin e kesaj kënge.

Është shumë e pëlqyer nga rinjtë në të gjitha trojet shqiptare, falë imazhit të saj seksi, veshjeve ekstravagante por edhe këngëve të bukura që mund të kategorizohen si turbofolk. Genta tani banon në Prishtinë, por ajo ka banuar për disa vite edhe në ShBA: Chicago. Familja e saj e ngushtë përbëhet nga 5 anëtarë, prinderitdhe dy motrat; Anda dhe Mani të cilat janë në moshë më të re se Genta. I dashuri gjithashtu edhe menaxheri i saj është Milot Binaku.


In English
Gentiana Ismajli, also known as Genta Ismajli.

Born 24.04.1984 in Gilan. Genta is an ethnic Albanian singer from Kosovo. She became famous in Kosovo and other regions with Albanian-speaking populations, with the song "Kthehu" (Come Back); she then sang in a TV-show on RTK, Kosovo’s main broadcaster. She lived in the United States; Chicago for a period, but relocated to Kosovo with the intention of remaining for good, and has participated in several music competitions, both in Albania and Kosovo. Her boyfriend and also manager is Milot Binaku.

Gentiana sings mostly commercial pop songs, similar to other Balkan pop. Lascivious stage movements with challenging clothes are a part of her image.She is known for her energetic dances, and catchy pop, and hip-hop rythems.